Anasayfa , Bildiriler , ATİK Kadınlar Komisyonu Filistin Bildirisi

ATİK Kadınlar Komisyonu Filistin Bildirisi

yenikadin

EMPERYALİZM, DİRENEN HALKLARIN MÜCADELESİYLE TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATILACAKTIR!

 ABD emperyalizminin Orta-Doğu’daki jandarması Siyonist İsrail devleti, Orta-Doğu’yu bir kez daha kan gölüne çevirdi.

Tüm dünya halkları ayakta… Ama, ‘insan hakları’, ‘demokrasi’, ‘özgürlük’ ten bahsedenler yine suskun… ABD’de büyük gürültülerle ve “umutlarla” kısa süre önce seçimleri kazanan OBAMA ise Haiti’deki tatilini bile kesmeye gerek görmeyerek hangi sınıfa hizmet ettiğini, kendisine umut bağlayanlara göstermiş oldu.

Filistin’de tüm saldırı ve katliamlara rağmen şanlı direniş devam ediyor…         

Altı ay evvel Filistin ve İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına göre, Gazze’ye yönelik sürdürülen gıda ve ilaç ambargosunun kaldırılması gerekirken, geçen süreye rağmen ambargo devam ettirildi. Bu nedenle, Hamas’ın geçtiğimiz günlerde İsrail’e yaptığı füze saldırısını gerekçe gösteren siyonist İsrail devleti, 27 Aralık 2008’de, Gazze’ye bir kez daha saldırdı. F- 16 ve 19’larla gerçekleştirilen saldırılarda Gazze harabeye döndü. Elektrik trafolarını, köprüleri, yolları, okulları, hastaneleri vuran İsrail, insanın yaşaması için gerekli olan her şeyi yakıp, yıkıp, yok etmekte. Saldırı anında Mısır’a geçebilmek için önceden kazılan tüneller, İsrail tarafından bombalanmakta. Böylece insanların kaçmaları, yaralıların tedavileri engellenmekte.

İsrail siyonizmi, gerçekleştirdiği son saldırısında 400’ü aşan Filistinliyi katletti. Yaralı sayısı ise, 1500’ü geçti. Enkaz altından çıkacak cesetlerle ölümlerin daha da artması bekleniyor. İlk saldırı okul çocuklarının okuldan çıkış saatinde gerçekleştirildiği için, öldürülenlerin çoğunluğu-her savaşta olduğu gibi- kadınlar ve çocuklar.

Filistin halkına yönelik yıllardır sürdürülen bu vahşeti görmek istemeyen ve sessiz kalan egemenler, bugün de  sessizliklerini sürdürmekteler. Sadece kendi kamuoylarını kandırma amaçlı kısık sesle söyledikleri kınama demeçleri ise inandırıcı olmaktan çok uzak.. Almanya dışişleri bakanı Steinmeier, bu vahşeti, “İsrail’in kendisini savunma hakkı” olarak tanımlarken, Almanya başbakanı Angelika Merker ise “suçlunun Hamas” olduğunu söyleyerek, İsrail’in saldırılarını desteklediklerini bir kez daha gösterdiler tüm dünya halklarına….

Siyonist İsrail devletinin Filistin’e yönelik bu saldırılarının arkasında yatan gerçeklik: ABD emperyalizminin ‘yeni dünya düzeni’ adlı saldırı politikasının askeri ayağı olan Büyük Orta-Doğu Projesi’nin (BOP) yaşama geçirilmesidir.

ABD emperyalistleri nasıl ki; Irak’ta, Irak halkının direnişi karşısında hüsrana uğradılarsa, Filistin halkının direnişi de onları aynı sonuçla karşı karşıya bırakacaktır.

Bizler ATİK Kadınlar Komisyonu olarak, ABD emperyalizminin İsrail Siyonizmi’nin eliyle Orta-Doğu’da gerçekleştirdiği kanlı saldırı ve katliamları lanetliyor, Filistin halkının yanında olduğumuzu, mücadelelerini desteklediğimizi bildiriyoruz. Dünya halklarının mücadeleleri emperyalistleri eninde sonunda tarihin çöplüğüne atacaktır.

 YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ !

  • YAŞASIN ENTERNASYONAL DAYANIŞMA !
  • FİLİSTİN İŞGALİNE, GIDA VE İLAÇ AMBARGOSUNA SON !
  • KAHROLSUN EMPERYALİZM!

ATİK KADINLAR KOMİSYONU

30 Aralık 2008

 Bu yazıyı DOC olarak İNDİR