24 Mayıs 2012 | ATİK | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu | abone ol

12345 (Haber henüz oylanmadı)
53 okuma

Mahmut Alınak’tan Mektup Var  

14 Ocak 2012 | 01:16 

KOCAELİ | 14 – 01 – 2012 | Yazdığı makaleler sebebi ile tutuklu olan müvekkil Mahmut Alınak’ ın Kocaeli 2 Nolu F Tipi Cezaevinde maruz kaldığı uygulamayı hiçbir yorum yapmadan kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Av. Halit Sinan Alınak

SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
BAŞBAKANLIK- ANKARA

İNSANLIK ÖLMÜŞTÜR!

Ben 12 Eylül hapishanelerinde de yattım. Ağır işkenceler gördüm, ama soyundurularak aranmadım. Gel gör ki, “ ilahi adalet, kardeşlik ve insan hakları sözcüklerini dilinden düşürmeyen iktidarınız zamanında hapishanede soyundurularak arandım.
Ben ve benimle birlikte yedi kişi kelepçeli olarak getirildiğimiz Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevinin idari bölümüne kadar ayrı noktalarda tam on dokuz defa arandık. Aramalar X Ray cihazından geçirilmenin yanında, ayakkabılarımızın içine kadar ayrıntılı olarak yapıldı. Buna rağmen cezaevi idari bölümünde eroin ve esrar taşıyormuşuz gibi, bizden soyunmamız istendi. Biz toplu halde haysiyet kırıcı olduğunu söyleyerek soyunmayı reddettik. Bunun üzerine Pazartesi günü ( geldiğimizde Cumartesiydi) gelecek ekiplerin müdahalesi ile zor kullanılarak soymakta tehdit edip, bizi bir tecrit odasına kapattılar. Üç saat kadar o soğuk odada bekletildik. Yanımdakiler gencecik insanlardı, onların saldırıya uğramalarına ve dövülerek soyundurulmalarına yüreğim izin vermedi. Bunun üzerine soyunmayacağımızı, ancak soyarak arayacaklarsa bunu kendilerinin yapmasını söyledik. Böylece bizi bir odada tek tek soyarak aradılar. Sonra öğrendik ki, tüm F Tipi Cezaevlerinde aynı uygulama hüküm sürüyormuş.
Şimdi buna ne denir? İnsanlık mı bu? Hangi vicdana, hangi kitaba, hangi hukuka, hangi dine sığar? Hani yaratılanı yaratandan dolayı seviyordunuz? O sözleriniz burada komik kaçıyor Başbakan!
Merak ediyorum, iktidarınızın denetimindeki bu zulüm sürerken, siz ve bakanlarınız, milletvekilleriniz, il ve ilçe yöneticileriniz nasıl rahat uyku uyuyabiliyorsunuz?
Tutuklu olarak bazı insani haklarımız olurdu. Ama insanlık uğramamış sizin hapishanelerinize. Besbelli bize esir muamelesi yapılıyor, statümüz budur. Avukat görüşüne gidip gelirken, ayakkabılarımızın içi de dahil altı noktada aramaya tabi tutuluyoruz. Gidip gelirken, cebe el sokmak yasak, saat taşımak yasak, görevlilere mektup ya da dilekçe verdiğinde ayağa kalkmak mecburiyettir.
Amerikan Guantanamo Hapishanesi’ ni aratmayan bir tecrit hüküm sürüyor. Günün yirmi dört saati beton üzerindeyiz. Betondan hastalanmamak için ayaklarımızın altına bir tahta parçası bile koyamayız. Adliyeye götürülüp getirilirken, ring adı verilen araçların hücrelerinde saatlerce kelepçeli olarak bekletiliyoruz. Kısacası bedenen, zihnen ve ruhen çürütülerek öldürülmek isteniyoruz.
Sayın Erdoğan “ Terörist” diye hapishaneye tıktığınız bizler, hükümetinizin mührünü taşıyan bu uygulamaları, hayvanlara bile reva görmeyiz. Bir hayvanı bilmeden, istemeden incitmişsek eğer, acı çeker, ondan özür dileriz. Ve o acıyı hayat boyu taşırız yüreklerimizde.
Ya siz? Sormama ne gerek var! İktidarınız kendisine yakışanı yapıyor.
Bu faksı, sizden bu zalimliği sona erdirmeniz istemek için göndermiyorum. Böyle bir isteğim yok. Sadece tarihe not düşmek istedim. Bu faksı çöpe atmayın, bir gün özür dilemek için lazım olur diye başbakanlık arşivine koyun.
Sayın Erdoğan,
Ölümden öteye köy yok. Baş eğerek pis bir hayat geçirmektense, ölümü aşkla kucaklamaya hazırım.

Mahmut Alınak
Kars ve Şırnak eski Milletvekili
Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi
_________________

T.C
ADALET BAKANLIĞI
Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü
( Disiplin Kurulu Başkanlığı)

Karar Tarihi : 20/ 12/ 2011                     Karar No: 2011/ 432

SAKINCALI     MEKTUP DEĞERLENDİRME KARARI

Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu, Kurul Başkanı başkanlığında aşağıda isim ve ünvanları mevcut üyelerin iştiraki ile toplandı.

H/ T İle ilgili Bilgiler        :
Adı ve soyadı             : MAHMUT ALİNAK
Doğum Tarihi         : 28/ 01/ 1952
Ana- Baba Adı         : EMİNE- ABDUL
Nüfusa Kayıtlı Olduğu Yer    : KARS

GEREKÇE             :
Mektup Okuma Komisyonu Başkanlığı’ nın 20/ 12/ 2011 tarih ve 2011/ 102 nolu kararı ile kurulumuza tevdi edilen kurumumuz tutuklusu Mahmut  ALİNAK’ ın Halit Sinan ALINAK 0 474 212 68 68 adresine göndermek istediği fax yazısı incelemeye alındığında;
Fax yazısının içeriğinin “ Kurum ve kurum uygulamaları hakkında yalan, yanlış ve asılsız bilgilerle kamuoyu oluşturmaya çalışmak” olduğu anlaşıldığından bu nedenle, söz konusu fax yazısının ilgili yere gönderilmesinin uygun olmayacağı kanaati ile;

KARAR             :
Bahse konu fax yazısının Ceza ve İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infaz hakkında tüzüğün 91, 122, 123 maddelerine göre ilgili yere gönderilmemesine;
Adı geçene kararın tebliğ edilmesine, tebliğ tarihinden itibaren 15 ( onbeş) gün içinde İnfaz Hakimliğine itiraz hakkının kullanılmaması veya İnfaz Hakimliği kararına karşı tebliğ tarihinden itibaren bir hafta içinde Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilmemesi halinde Disiplin Kurulu Kararının kesinleşeceğinin bildirilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.
KURUL BAŞKANI             ÜYE             ÜYE             ÜYE
Mehmet KARAKAYA     E. Gültekin NEDİRLİ       Mehmet GÖKÇE        Deniz ENÜL
Kurum Müdürü         İdare Memuru            Öğretmen             Psikolog

ÜYE                 ÜYE                ÜYE
Özlem ALTINALAN         Hasan ŞEN              Yasin KÜÇÜKDEMİR
Sosyal Çalışmacı           İ. K. B. M             Atölye Şefi ( İ. K. M)

____________________

KOCAELİ 2 NOLU F TİPİ CEZAEVİ MÜDÜRLÜĞÜ aracılığıyla ile İNFAZ HAKİMLİĞİNE

İTİRAZ EDEN         : Mahmut Alınak, anılan cezaevinde tutuklu

İTİRAZ EDİLEN KARAR     :  Kocaeli 2 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürlüğü Disiplin Kurulu’ nun 20/ 12/ 2011 tarih, 2011/ 432 sayılı, 20/ 12/ 2011 tebliğ tarihli kararı.

OLAY             : Avukatıma gönderdiğim dosyadaki telgrafım, Disiplin Kurulu’ nun belirtilen kararı ile “ Kurum ve kurum uygulamaları hakkında yalan, yanlış ve asılsız bilgilerle kamuoyu oluşturmaya çalışmak” gerekçesi ileri sürülerek gönderilmemiştir.
Bu karar aşağıdaki nedenlerle hukuksuzdur.
1-CMK ve Avukatlık Kanunu’ na göre, avukat müvekkil yazışmalarına el konulamaz. Bu eylemle, yani kararla görevi kötüye kullanma suçu işlenmiştir.
2-Hangi yalan, yanlış ve asılsız bilgiyi ileri sürmüşüm? Disiplin Kurulu’ nun açıklaması gerekiyor! Acaba bu cezaevinde tutuklular soyundurularak aranmıyor mu? Avukat görüşüne gidip gelirken, altı kez üstümüz ve ayakkabılarımızın içi aranmıyor mu? Cebe el sokmak yasak değil mi? Koğuşa gelen görevlilere dilekçe ya da mektup verilirken ayağa kalkma zorunluluğu yok mu? Saat taşımak yasak değil mi? Mektup yollamak için bile dilekçe yazma şartı aranmıyor mu?
Cezaevi Müdürlüğü, “ Böyle uygulamalar yok” diyorsa, bunu bize yazılı olarak bildirebilir mi? Bunu yapamaz, çünkü söylenenlerin hepsi doğrudur. Benimle birlikte hapishaneye getirilen yedi genç dinlense, bu hukuksuzluk tüm çıplaklığı ile gün yüzüne çıkacak. Sadece bu gençlerin değil cezaevindeki yüzlerce insanın bilgisine başvurulabilir. Çünkü herkes aynı hukuksuzluğa uğramış ve uğramaya devam ediyor!
Hem ben, neden böyle bir suçlamada bulunayım ki? Bunda benim ne çıkarım olabilir?
Sonuç olarak, Disiplin Kurulu’ nun bu hukuk tanımaz kararının kaldırılması gerekmektedir. Gel gelelim, ben ümitli değilim. Yanılmış olmayı çok isterim, ama yargının uygulamalarından cesaret almayan bir yönetim hukuksuzluğu açıkça ortada olan böyle bir karar vermesi güç görünmektedir.
Bilindiği gibi, AİHS’ nin şikayet ve haberleşme özgürlüğünü güvence altına alan hükümlerine aykırı olduğunu düşündüğüm bu uygulama hakkında AİHM’ e başvurabilmem için iç hukuk yollarının tüketmem gerekiyor.

Sonuç ve İstem         : Yukarıda sıraladığım nedenlerin dikkate alınarak söz konusu kararın kaldırılmasını talep ederim. 21/ 12/ 2011

Mahmut Alınak
T.C
ADALET BAKANLIĞI
Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü

SAYI   : 2011/ 8638
KONU: Mahmut ALİNAK                         21/ 12/ 2011

İNFAZ HAKİMLİĞİ’ NE
KOCAELİ

Kurumumuz tutukluları MAHMUT ALİNAK ( TC: 53143190152) ın Kurumumuz Disiplin Kurulu’ nun 2011/ 432 nolu kararına yönelik Mahkemenize hitaben yazmış olduğu itiraz dilekçesi, karara konu olan diğer evraklar ile birlikte yazımız ekinde sunulmuştur.
Bilgi ve gereği arz olunur.

MEHMET KARAKAYA
Kurum Müdürü
33647

Ekleri:
1-    Fax yazısı
2-    Disiplin Kurulu Kararı
3-    İtiraz Dilekçesi

AHM-ATİK Haber Merkezi


Diğer Haberler

Almanya’nın her yıl 200 bin göçmene ihtiyacı var
Newroz’u Engelleyemeyen TC’nin Hedefinde 1 Mayıs Var
Kıbrıs’ta Occupy Zone’a Polis Saldırdı: 24 tutuklu ve 1 yaralı var!
Yunanistan’da yarın genel grev var
Tutuklu Gazetecilerden Mesaj Var
Futbolda Şike Yok Deseler de 37 – 0 Biten Maç Var!
Der Spiegel: NPD içinde 130 muhbir var
Sarkozy: Artık iki Avrupa var
Mahmut Alınak tutuklandı
‘Namus’ Suçlarında Artış Var