19 Aralık ve Maraş Katliamları Lanetlendi
27 Aralık 2011 | 01:34
STRAZBURG | 27 – 12 -2011 | ATİK, ADHK ve DİDF Strazburg aktivistleri ile Mezopotamya Kültür Merkezi tarfından örgütlenen etkinlikle 1978 yılının Aralık ayında gerçekleşen Maraş katliamı ile 19 Aralık 2000 de gerçekleşen Hapishaneler katliamı yapılan ortak bir etkinlikle anıldı.
Strazburg MKM lokalinde gerçekleştirilen etkinlik hem Maraş katliamının hemde Hapishaneler katliamının görüntülerinin yer aldığı vidyo gösteriminin izletilmesiyle başladı. Hazırlanan vidyoda iki katliamın görüntüleriyle birlikte roportajlarında yer alması etkinliğe gelen insanların oldukça duygulanmasını da beraberinde getirdi. Vidyo gösteriminden sonra panelistler sunumlarını gerçekleştirdiler.
Panelistlerin sunumlarını gerçekleştirmesinden sonra diğer bir panelist de 78’ den bugüne yaşanan katliamların kronolojik bir sunumunu yaparak özelde de bugün karşı karşıya bırakıldığımız ekonomik krizlerin içinde bulunduğumuz emperyalist sistemlerin doğal bir seyri olduğunu ve bu kriz dönemlerinde de en fazla etkilenenlerinde kuşkusuz göçmenler olduğunu ve göçmenlerin de mevcut örgütlülüklerini güçlendirerek saldırılara karşı gelinebileceğini belirtti.
Daha sonra izleyicilere söz verilerek tartışmaya katılmaları sağlandı. Son olarak etkinlik, bu tür ortak etkinliklerin daha da fazlalaştırılarak yapılmasının hem kitlede hem de kurumlarda olumlu etkilerinin gorüldüğünün ve gelecek süreçlerde yeni ortak etkinliklerde buluşulmasının dileğiyle sonlandırıldı.
AHM-ATİK Haber Merkezi














