23 Mayıs 2012 | ATİK | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu | abone ol

12345 (Toplam 1 oy, ortalama: 5,00)
81 okuma

Yılların Utancı „Kara Kafa“ Beyazperdede  

7 Ekim 2011 | 13:24  | AHM-

ALMANYA | 07 – 10 – 2011 | Geçmişte muhalif yapıya sahip olduklarından dolayı yasaklanan filmler son yıllarda Altın Portakal Film Festivali’nde boy göstermeye başlamışken, bu yıl bir yenisi daha bu listeye eklendi. 1980 yılında Korhan Yurtsever’in çektiği „Kara Kafa“ adlı film bu yıl Alanya’daki festivalde dünya prömiyerini yapacak.

San Remo Film Festivali’nde „Fırat’ın Cinleri“ adlı filmi ile Juri özel ödülünü alan Yurtsever’in hemen peşinden Almanya’da yaşayan bir göçmen işçi ve ailesini konu alan filmi „Dost bir ülkenin onuruyla oynuyor“ denerek yasaklanmıştı. Filmin başrollerinde, Betül Aşçıoğlu, Savaş Yurttaş ve Macit Flordun yer alıyor.

Film, 8 Ekim Cumartesi 20.30’da AKM Aspendos, 12 Ekim Çarşamba 12.00’de Özdilek AVM, 13 Ekim Perşembe AKM Perge salonlarında izleyiciyle buluşacak. Ayrıca bu Cumartesi günü başlayacak olan film festivalinde çektiği bir film nedeniyle ev hapsinde tutulan İranlı yönetmen Panahi ve Panahi’nin ev hapsinde geçirdiği günleri konu alan ‘Bu Bir Film Değil’ adlı filmi nedeniyle yurtdışına çıkma yasağı getirilen yönetmen Mirtahmasb için de özgürlüklerinin geri sağlanması ve sanat üzerindeki baskıların durulmasını amaçlayan bir kampanya yürütülecek.

AHM-ATİK Haber Merkezi


Diğer Haberler

İngiltere’de Son Yılların En Büyük Grevi ve Eylemi
Kara Vagon belgeseli ile ilgili zorunlu açıklama
“Demokrasi” nin Beşiği İsviçre Göçmenleri Kara Koyun İlan Etti
Avrupa’da Kara Delik Genişliyor