23 Mayıs 2012 | ATİK | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu | abone ol

12345 (Toplam 3 oy, ortalama: 5,00)
128 okuma

BDP: “Artık Yeter Diyoruz”  

19 Ekim 2011 | 11:23  | AHM-

TÜRKİYE | 19 – 10 – 2011 | Dün gece sabaha karşı gerçekleşen HPG saldırılarına ve ardından gelişen Kuzey Irak a kara harekatına dair BDP bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın tamamını şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA – 19 Ekim 2011

Ülkemiz bir kez daha derin bir acıyla sarsıldı. Hakkari’de yaşanan çatışmalarda 26 güvenlik görevlisinin maalesef ki yaşamını yitirdiği ve onlarca da yaralının olduğu açıklandı.

Öncelikle yaşamını yitiren bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen bu ateş hepimizin yüreğini yakmış, herbirimizi derinden sarsmıştır. Acıların kelimelerle ifade edilemediği anları yaşıyoruz.

Bu savaşa da, ölümlere de “artık yeter” diyoruz. Bu ölümlere ve yaşanan bu acılara karşı devlet ve hükümetlerin 25 yıldır tekrarlayıp durdukları cözüm üretmeyen ve savaşta ısrar eden açıklamalara da “artık yeter” diyoruz.

Çatışmaların yeniden başladığı son 5 aydır defalarca sivil toplum örgütlerinin, aydınların, demokrasi güçlerinin ve partimizin yaptığı silahların susması, diyalogun başlaması çağrısı ve önerilerine ne yazık ki hükümet olumlu bir yanıt vermedi. “Terörle mücadelede yeni dönem başladı” diyerek, savaş politikalarında ısrar etti.

Bugün yaşanan bu acılı tablo bir kez daha göstermektedir ki, Türkiye’nin ekmek-su-hava kadar en acil ihtiyacı barıştır ve Türkiye’nin barıştan başka hiç bir seçeneği de yoktur.

Bunun için Türkiye’nin biran önce bu çatışmalı ortamdan çıkarılması, ölümlerin durdurulması ve bir barış sürecinin başlatılması herkesin ortak hedefi olmalıdır.

Hükümete de PKK’ye de bir tek saniye daha kaybetmeden acilen savaşı durdurma çağrısı yapıyoruz.

Analarımız bu acıyı hiç bir şekilde hak etmiyorlar. Devlet, hükümet, parlamento, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, hepimiz, bu çatışmaların, akan kanın durdurulması, Türkiye’nin onurlu bir barış sürecine evrilmesi için seferber olmalıyız.

Acıları daha fazla arttırmadan durdurmanın tek yolu, sorunları diyalogla, uzlaşıyla çözmenin zeminini güçlendirmektir.

Yitirdiğimiz her canımız bizleri daha fazla savaş yanlısı değil, her şeye rağmen ve inatla daha fazla barış yanlısı yapmalıdır.

Yaşanan bu derin acının gerçekten son olması için, Hükümeti de Meclisi de el ele vererek sorunun bütünlüklü ve köklü olarak çözümü için birlikte çalışmaya çağırıyoruz.

Bir kez daha, yaşamını yitiren bütün kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Selahattin DEMİRTAŞ
BDP Eş Genel Başkanı

Gültan KIŞANAK
BDP Eş Genel Başkanı

AHM-ATİK Haber Merkezi


Diğer Haberler

Strasbourg Açlık Grevi Sonlandırıldı
Erol Köse Haddini Aştı!
Karar açıklandı: Roj TV Kapanmıyacak
Almanya BDP Avrupa temsilcisini tutukladı
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş KCK ana davasını değerlendirdi
AKP Polisinin 764′üncü İnfazı Murat Elibol Oldu
Amed Mitinginde Çatışma: 1 Genç Polis Kurşunu Kurbanı Oldu
Video: Amed´ de Onbinler İradesine Sahip Çıktı
Faşist Terör Örgütüne Alman Devleti Göz mü Yumdu?
PKK Fethullah Gülen` i Uyardı, Gençleri Dağlara Cağırdı