23 Mayıs 2012 | ATİK | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu | abone ol

12345 (Toplam 1 oy, ortalama: 5,00)
33 okuma

Polonya`da Yürüyüş: ‘Krizin Yükünü Sermaye Çeksin’  

19 Eylül 2011 | 19:54 

POLONYA | 19 – 09 – 2011 | Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen AB Maliye Bakanları toplantısını protesto etmek için miting düzenledi.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden sendikaların ve siyasi partilerin katıldığı ”Kemer Sıkma Politikalarına Hayır” mitingine Türkiye’den DİSK temsilcileri de katıldı.

40 bin kişinin katıldığı mitingte ”Sosyal Avrupa”, ”Kemer sıkmaya hayır”, ”Parasız ve nitelikli kamu hizmeti”, ”Finans işlemlerini vergilendirin” sloganları atıldı.

ETUC Genel Sekreteri Bernadette Segole, yaptığı konuşmada, Avrupa’nın çok tehlikeli bir süreçten geçtiğini ve acilen somut önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Kemer sıkma politikalarının yerine Avrupa düzeyinde dayanışmanın sağlanması, istihdamın ve işçi haklarının korunması gerektiğini kaydeden Segole, hükümetleri göreve çağırdı, ”Piyasanın belirleyici olmasını önleyin, sosyal Avrupa’yı hayata geçirin” dedi.

Solidarnosc ve OPZZ’nin ev sahipliğinde düzenlenen mitingte ETUC ayrıca Maliye Bakanları’nın finans işlemlerini vergilendirmesini ve çevreye duyarlı yeni sanayi politikaları belirlemelerini talep etti.

Polonya AB Dönem Başkanlığı kapsamında 16-17 Eylül günlerinde Polonya’nın Wroclaw kentinde toplanana AB Maliye Bakanları (ECOFİN) AB ekonomisinin geleceğini tartışıyor. Avrupa sendikaları ise işsizliğe karşı özellikle gençlere yönelik istihdam planları yapılmasını talep ederken sosyal eşitsizlikleri ve toplu pazarlık süreçlerine yapılan müdahaleleri eleştiriyor. (KızılYıldız)

AHM-ATİK Haber Merkezi


Diğer Haberler

ATİK’ten 1 mayıs Etkinlikleri! (Yenilendi)
Türkiye`de 1 Mayıs Coşkusu!
Krizin faturası mültecilere kesiliyor
Uzun Yürüyüş Fransa’da
Uzun Yürüyüş 5. Gününde Başkenti Isıttı!
Siyasi mülteci Musa Doğan Polonya’da tutuklandı
Rotterdam’da Meşaleli Yürüyüş
Polonya’da parlemento hak gaspları paketini onayladı
Krizin yükü yine çalışanlara – Daha fazla çalışma daha az ücret?
Zürih` te Yürüyüş: “Farklıyız Ama Aynıyız!”