22 Mayıs 2012 | ATİK | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu | abone ol

12345 (Toplam 1 oy, ortalama: 5,00)
177 okuma

Hava saldırıları Londra’da protesto edildi  

28 Ağustos 2011 | 23:35 

LONDRA | 28 – 08 – 2011 | İngiltere’nin başkenti Londra’da, Türk ordusunun hava saldırıları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin engellenmesi kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.

Britanya Halk Meclisi, Fed-Bir, Kürt Toplum Merkezi, Londra Halkevi, KNK, Roj Women, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, GİK-DER (Göçmen İşçiler Kültür Derneği), Tohum Kültür Merkezi, Yeni Kadın- Londra Komitesi, Yeni Demokratik Gençlik, Sosyalist Kadınlar Birliği, Day-Mer, Özgür Roni gençlik Meclis’inin organize ettiği ortak protesto yürüyüşü Saat 14.00 ‘te Manor House Underground istasyonunu önünde başladı.

Türk ordusunun Güney Kürdistan’a yönelik hava saldırıları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin engellenmesinin protesto edildiği yürüyüşe tüm kurumlar kendi bayrak ve pankartlarıyla katıldı. İngilizce “Kürdistan’daki katliama son, yaşasın halkların kardeşliği” pankartı altında gerçekleştirilen yürüyüşte sık sık, “PKK halktır halk burada”, Kürdistan’daki savaşa son”, “dün Hitler, bugün Erdoğan”, “Terörist Türkiye” ve “Terörist İran” şeklinde sloganlar atıldı.

Haringey Belediyesi önüne kadar devam eden yürüyüş ardından, Türk ve İran ordularının saldırıları ile uluslar arası toplumun bu saldırılar karşısındaki sessizliğinin protesto edildiği bildiri okundu. Bildiride ayrıca Türk ve İran ordularının saldırı ve işgal girişimine karşı topyekün direniş çağrısında bulunuldu.

Yaklaşık 3 saat süren sürüyüş, atılan sloganlarla son buldu. (ANF)

AHM-ATİK Haber Merkezi


Diğer Haberler

Arif Sağ’ dan Hollanda Polisini Protesto
‘Öfkeliler’ 80 Şehirde Sistemi Protesto Ettiler
Londra’da Gençlik Gelecektir Platformu Halk toplantısı Yaptı
Başkonsolos Protesto edildi!
Londra”da 40. Yil Sempozyumu
Didim’de Alevilerden protesto yürüyüşü
ATİK’ten 1 mayıs Etkinlikleri! (Yenilendi)
1915 Soykırımının İnkarını ve Soykırım Katillerinin Putlaştırılmasını Protesto Ediyoruz!
Londra’da Gençlik Geleceğimizdir , Geleceğine Sahip Çık Platformundan Basın Açıklaması
Londra’da “Gençlik gelecektir Geleceğine Sahip Çık” Platformu Kuruldu