10 Şubat 2012 | ATİK | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu | abone ol

12345 (Haber henüz oylanmadı)
1 okuma

Avusturya Ülke Kurultayı Başarıyla Gerçekleşti!  

24 Aralık 2008 | 19:48 

yenikadin_avAVUSTURYA | 01 – 12 – 2008 | Avusturya Yeni kadın Ülke komitesi’nin uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü 7. kurultayını 29.11-30.11.2008 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirdi. Yeni komitesini seçen Yeni Kadın-Avusturya, geleceğe emin adımlarla ilerlediğini kamuoyuna bir kez daha duyurdu. Kurultay Salonu ve organize aşamasının oldukça olumlu olması, tüm hazırlıkların kollektif bir şekilde yapılması, kongrenin kalite düzeyini arttıran etmenlerdi.

 Yetkili devamla şunları dile getirdi:„Komitenin hedeflediği kurultayını beklentileri doğrultusunda gerçekleştirmesi hem kurultaya motivasyon katı hemde kurultayın coşkulu geçmesini sağladı. Bir cok Türkiyeli Demokratik kuruma yapılan cağrılara rağmen katılmamaları sürecin en olumsuz gelişmesiydi. Çağrılan yerli kurumların hepsi katılarak hem konuşmalar ve sunumlar yapmaları ve kurultay taslağı doğrultusunda metinlerini hazırlamaları olumlu ve verimli bir kurultaya dahada katkı sunmuştur. SPÖ ve GRÜNE ile ceşitli kadın kurumlarının katılımları geleçekte bu kurumlarla ortaklaşa etkinlik ve calışmaların yapılmasının koşullarını dahada olgunlaştıdı.“Yaklaşık 24 delegenin katıldığı kurultaya, delegeler dışında katılımcılar yoğundu ilgi gösterdi. Kurultaya ilk gün toplam 110 katılımcı katıldı ve bunların yaklaşık 80’nin kadın olması başka bir olumluluk yarattı.

İlk gün tartışma taslağı okunarak taslak doğrultusunda tartışmalar yapıldı ve konuklar sunumlarını yaptılar. Ve sonrasında gruplar atölye calışmalarını başlattılar.
Atölye calışmalarına aktif katılımın olması, her katılımcının kendi görüşlerini belirtmeye calışması, bu çalışmaların daha olumlu geçmesine vesile oldu.

Birinci günün akşamı yapılan kültürel etkinlikle ilk gün sonuclandırıldı. İkinci gün atölye calışmalarının raporları sözcüleri tarafından sunuldu, sonrasında ise taslak onaylandı. Faaliyet raporuna yönelik tartışmaların ardından raporunda onaylanmasıyla birlikte yeni komite (5Asil ve 2 yedek) seçildi.

Kurultay saat 14.00 te gelen delegeler bölgelerine dönmesiyle sona erdi. Kurultay sonrası bir değerlendirme yapan bir yetkili; ‘’Böylesine coşkulu ve verimli geçen 7. Avusturya kadınlar kurultayı umarız diğer kurultaylarımızada örnek teşkil eder. Herşeyiyle başarılı bir kurultay yaşadık“ dedi.

AHM – ATİK Haber Merkezi

AHM-ATİK Haber Merkezi


Diğer Haberler

YDG 10. Avusturya Kurultayı (Linz)
1980 Sonrasında Sendika ve Kadın
Yeni Kadın 11. Merkezi Kongresi (Stuttgart)
Coşkuyla Yürüyoruz
‘Tazminat yaralarımızı kanatıyor’
Kadınsız Sendika, Sendikasız Kadın Olmaz
Londra’da Türkiye Devriminin Yolu Peneli Yapıldı
Almanya YDG 8. Kurultayını Gerçekleştirdi
Hannover’de Anma Etkinliği
ABD Türkiye’de özel birlik kuracak